Megosztás
2014.4.9. |

A Párbeszéd Magyarországért pártot azért hoztuk létre, hogy legyen hazánkban egy olyan baloldali zöld párt, amely új gondolatokkal és új politikusokkal járul hozzá a magyar baloldali politika megújításához. Azért hoztunk létre szoros szövetséget az Együttel, mert velük közösen úgy gondoltuk, Magyarországon korszakváltásra van szükség: olyan politikára, amely nem csak az Orbán-kormány leváltására törekszik, hanem számot vet a 2010 előtti politika hibáival is. Azért kötöttünk választási együttműködést az ellenzék többi pártjával, mert a Fidesz által az országra kényszerített választási rendszerben csak így volt esély az Orbán-kormány leváltására.

 

A választás az így létrehozott Kormányváltó szövetség súlyos vereségét hozta. A PM vezetőiként megértettük, hogy a választók többsége nem érzékelt megújulást a magyar baloldal politikájában. Számunkra ebből az a tanulság, hogy a korábbiaknál is határozottabban kell képviselnünk eredeti céljainkat.

 

Ennek első lépéseként az Együtt-PM szövetség önálló listát állít az európai parlamenti választáson, és várja a demokratikus politika megújítását és az igazságos Magyarország megteremtését váró szavazók támogatását. A megújuláshoz azonban az is hozzá tartozik, hogy vállaljuk a felelősséget a választási eredményhez vezető korábbi döntéseinkért. Ezért a PM  elnökségének javaslatára a párt előrehozott tisztújítást tart az EP-választást követően.

 

Semmilyen párton belüli eljárás nem akadályozhatja ugyanakkor, hogy az EP-választáson világos, alternatív lehetőséget mutasson a megújuló baloldalon, együttműködésben a szintén a korszakváltást zászlajára tűző Együttel.

 

Ennek érdekében az elnökség elfogadta az EP-kampány stratégiáját, és már minden erőnkkel gyűjtjük az aláírásokat a megújuló baloldal listájára. A két választás értékelésére az EP-kampány után, együtt kerül sor, és ekkor dönt a párt a következő két év stratégiájáról és az ezt képviselő elnökség tagjairól. A PM elnöksége ehhez kapcsolódva megtárgyalta az őszi önkormányzati választásokra való felkészülés menetrendjét is. Ennek kapcsán megállapítottuk, hogy az MSZP jelöltjével, Horváth Csabával nincs esélye nyerni a demokratikus ellenzéknek, ezért egy olyan jelöltet fognak csak támogatni, aki bírja a teljes demokratikus szavazói közösség támogatását és felvállalja a baloldal megújítását.

 

A céljainkat nem adjuk fel semmiképpen, mert hiszünk egy szolidáris, fenntartható, haladó, európai Magyarországban. Ezt a célt az idő sem válthatja le! A PM az élére áll a baloldal megújításának, minden eddiginél nagyobb erővel. Folytatjuk!  

 

Csatlakozz hozzánk itt.

 

Budapest, 2014. április 9.

 

Párbeszéd Magyarországért