Szabó Rebeka
Megosztás
2017.4.15. |

Állatvédő petíciót indít a Párbeszéd - jelentette be a párt szakpolitikusa szombaton Budapesten, a Városligetben.

    Szabó Rebeka a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta, Magyarországon az utóbbi hetekben egyre gyakoribb probléma, állandó konfliktus vadászok és kutyatartók között, hogy lelövik a kutyákat. Mindezt úgy, hogy valóban bizonyították volna, a kutya vadat űzött. Legutóbb egy békés kutyasétáltató mellett lőtték le a családtagként tartott kutyát - tette hozzá.
    Ezért a Párbeszéd törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a kérdés újraszabályozására. Azt javasolják, hogy Budapest közigazgatási területén belül ne lehessen vadászni, továbbá a fővároson kívül sem a lakott területekhez közel. Fontosnak tartják továbbá, hogy kutyát csak hivatásos vadász lőhessen ki, és köteles legyen bejelentést tenni erről a település jegyzőjének.
    Az ellenzéki párt azt is szeretné, ha állatvédelemre, ebrendészetre többet költene a kormány - emelte ki Szabó Rebeka, hangsúlyozva: a kóbor állatok problémájára nem a lelövés a megoldás, hanem felelős állattartásra kell buzdítani az embereket és segíteni az állatvédő szervezeteket.
    Szabó Rebeka elmondta: a Párbeszéd javaslatát már korábban benyújtották, de a fideszes többség megakadályozta, hogy napirendre kerüljön. Ezért a párt most aláírásgyűjtésbe kezd, hogy bemutassák, nagy társadalmi igény van a kérdés újraszabályozására. A petícióhoz online is csatlakozni lehet a neloj.info oldalon - mondta Szabó Rebeka.

 

Budapest, 2017. április 15., szombat (MTI)


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!