Tordai Bence
Megosztás
2018.5.4. |
A Párbeszéd arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja vissza Bártfai-Mager Andrea miniszteri jelölését.

A párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a G7 információira hivatkozva azt mondta, hogy a kijelölt nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter még kinevezése előtt megbukott, mert "családilag valószínűleg egy cégtemetőt üzemeltettek". Tordai Bence, aki a fideszes képviselőktől azt várja el, hogy ne támogassák a jelölt miniszterré választását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is felszólította, hogy indítson vizsgálatot Bártfai-Mager Andrea és családja ellen.
 
A megválasztott képviselő beszélt az Európai Bizottság javaslatáról is, amelyik a következő ciklustól kezdődően többek között a jogállamiság követelményeinek való megfeleléshez kötné az uniós források kifizetését. Tordai Bence nagyon helyesnek nevezte, hogy az EU nem akar "korrupt kormányok kezébe ezermilliárdokat csorgatni", mert megelégelték, hogy az európai adófizetők pénzét például "fideszes tolvajok lopják szét". A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Párbeszéd EP képviselője, Jávor Benedek arra tett javaslatot, hogy olyan uniós kifizetőhelyeket hozzanak létre, amelyek Magyarországon működnek, de a pályázatokat közvetlen brüsszeli irányítással bírálják el.
 
 
MTI, Budapest, 2018. május 3., csütörtök