Megosztás
2020.11.4. |

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese késeinek, kártékonynak és kevésnek nevezte a kormányfő által kedden bejelentett, a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedéseket.

Tordai Bence szerdai, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ezek a lépések kevesek ahhoz, hogy megállítsák a járvány robbanásszerű terjedését, hogy ne nőjön napi több százra a halálos áldozatok száma.
A politikus úgy fogalmazott: a kormányfő „hazug kiindulási pontokból, hazug hivatkozásokkal operált”, mert úgy tett, mintha Nyugat-Európában sokkal súlyosabb lenne a járvány, mint Magyarországon.
Ezzel szemben a valóság az, hogy az aktuális esetszámok alapján Európában Magyarországon a harmadik legrosszabbak a halálozási adatok – emelte ki.
Ha így folytatódik, akkor – a mai halálozási adatok alapján – egy hét alatt többen fognak belehalni a járványba, mint az egész első hullám alatt összesen – mondta a képviselő.

 

Tordai Bence szavai szerint már augusztus végén lehetett tudni, hogy baj lesz és utoljára szeptember első hetében lehetett volna megfogni a járványt.
„Onnantól kezdve ezt gyakorlatilag szabadjára engedték, és egészen mostanáig semmilyen érdemi intézkedést nem vezettek be” – bírálta a kormányt.
A „totojázás” és „töketlenkedés” eddig már több száz ember életébe került – szögezte le.
Tordai Bence azt mondta, hogy az intézkedéscsomag kártékony is, mert van olyan eleme, amely nem, hogy javít, hanem egyenesen ront a helyzeten.

 

Az ingyenes parkolás bevezetése ugyanis hatalmas dugókat fog eredményezni, amelyek éppen azokban a hónapokban rontják a légszennyezettségi adatokat, amikor a szmog amúgy is veszélyezteti az emberek egészségét – hívta fel a figyelmet. Hozzátette, a szmog felerősíti a koronavírus-járványt és súlyosbítja annak tüneteit.
A lépést egyúttal „aljas politikai húzásnak” nevezte, amellyel bevételeket vonnak el a nem kormánypárti önkormányzatoktól. A politikus a sajtótájékoztatón felszólította a kabinetet, hogy építse újra a tesztelés, a kontaktkutatás és a karanténszabályok betartásának „összeomlott” rendszerét.

 

A középfokú oktatási intézményekben a kilencedik osztálytól felfelé, illetve a felsőoktatásban át kell állni a digitális tanrendre – jelentette ki.
Orbán Viktornak fontosabb a focimeccsek megrendezése, mint az, hogy hány ember hal meg a koronavírus miatt – mondta a frakcióvezető-helyettes, aki érthetetlennek nevezte, hogy miért nem tették zártkapussá a sporteseményeket.

 

(Forrás: MTI)

 

(Fotó: pixabay.com)