Megosztás
2015.2.19. |

A Párbeszéd Magyarországért osztja a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet ma megjelent hazánkkal kapcsolatos aggodalmait. A PM többször felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország katasztrofálisan teljesít az emberi jogok területén. A PM felszólítja Orbán Viktort és társait, hogy fejezzék be az alapvető jogok lábbal tiprását, mielőtt az adófizetők pénzének nagy része végleg a strasbourgi büntetésekre úszna el.

 

A civilek állandó támadása, a hajléktalan emberek üldözése, a közmunkások kiszolgáltatottsága, a szegénység növekedése, a roma gyermekek támogatott elkülönítése, a sajtószabadság korlátozása, a szabad véleménynyilvánítás akadályozása mind azt igazolják, hogy az Orbán-kormány évek óta baltával veri szét hazánkban az alapvető emberi jogokat.

 

Az elmúlt években a PM politikusai és aktivistái számtalan alkalommal álltak ki az emberi jogokért az utcán vagy éppen a Parlamentben. Az utcai akciókért - többek között a Közgép udvarán történő leláncolásért, a Sándor-palota előtti sátrazásért vagy a Lánchídra mászásért - rendőrségi nyomozást, a Országgyűlésben való tiltakozásért Kövér Lászlótól korábban nem látott összegű pénzbírságot kaptak a PM-esek. Közben törvényjavaslatainkat, mint legutóbb a gyermekek vagy a nők jogairól, a kormánypárti képviselők szó nélkül lesöprik az asztalról. 

 

Az Emberi Jogok Európai Bírósága sorra marasztalja el a magyar kormányt. A PM figyelmezteti Orbánt és társait, hogy ha nem áll be radikális fordulat az emberi jogok terén, az adófizetők pénzének egyre nagyobb hányadát lesznek kénytelenek kifizetni a strasbourgi bíróságnak.

 

Budapest, 2015. február 19.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke