Megosztás
2016.5.30. |

 Ma Szentendre fideszes többségű képviselő-testülete arról tárgyal, hogy a város tulajdonában álló zrt. nem tudja garantálni a hulladékszállítás ellátását, mivel nincs rá pénze, ezért a város pályázatot akar kiírni a közszolgáltatás ellátására. Ez magyarul azt jelenti, hogy az esztelen fideszes központosítás oda vezetett, hogy a városoknak (hisz sajnos nem csupán Szentendréről van szó) nincsen pénzük a szemét elszállítására.

 

 Minél többet lehessen a haveroknak lenyúlni – ez volt a fő szempont a lakossági hulladékkezelés reformjakor. Májusban működésbe lépett az állami kukaholding, amely központosítja a lakossági szemétszállítási befizetéseket, és jelentős levonás után, hónapokkal később visszaosztja a szolgáltatóknak. Ez maga a probléma. Az önkormányzati többségi tulajdonú cégek közel fele veszteséges, mert az államtól csak hónapokkal később kapnak bármilyen forrást, pénz nélkül pedig nem tudják ellátni a feladatukat. Júniusban tömeges csődökre lehet számítani, mivel a szolgáltatóknak végleg el fog fogyni a pénze. A szemét meg az utcán marad majd.

 A Párbeszéd Magyarországért szerint, ha tényleg bekövetkezik a baj és a csődök miatt a szemét az utcán marad, akkor a várható közegészségügyi és környezeti vészhelyzet egyértelműen a nagyszájú, szakmaiatlan, mutyista Orbán-kormány lesz a felelős!

 

2016. május 30.

PM Szentendre

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!