Megosztás
2015.8.10. |

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz a kaszinókirály Vajna, a felcsúti kiskirály Mészáros és a simicskaváltó Garancsi-féle oligarchákat tömi közpénzzel a becsapott pedagógusok és a bezárás szélén álló iskolák támogatása helyett. Ha Balog Zoltán miniszter továbbra is tétlen marad, a KLIK adósságai miatt tömeges iskolabezárások várhatók!

 

A PM arcpirítónak tartja, hogy az Orbán-kormány hagyta: az esztelen centralizációval létrehozott KLIK január óta megduplázza a mára már több mint 12 milliárd forintra nőtt adósságát és az utóbbi időben közel 5 milliárd forintra duzzadjon a közműtartozása.

A legfrissebb hírek szerint több közműszolgáltató is elkezdte kikapcsolni a gázszolgáltatást az iskolákban a KLIK milliárdos tartozásai miatt. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy a KLIK több pénzt kér az önkormányzatoktól a működési költségekre, mintha az önkormányzat maga működtetné az iskolákat. A KLIK tehát rossz gazdája az iskoláknak.

A KLIK a hazai közoktatási rendszer teljes összeomlását okozhatja. Állandóak a működéssel kapcsolatos problémák, akadoznak a fizetések, megalázzák a pedagógusokat, felszámolják a tanszabadságot, pártkatonákat helyeznek az iskolák élére, a tankönyveknél minden évben óriási a káosz.

A PM szerint helyre kell állítani a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, a KLIK-et pedig haladéktalanul fel kell számolni és a helyét sóval kell behinteni.

 

Budapest, 2015. augusztus 10.

dr. Erőss Gábor, PM elnökségi tag