Dorosz_Dávid_sajtótájékoztató
Megosztás
2014.3.10. |

Bocsánatkérésre szólítotjuk fel Orbán Viktort, mert a lekezelően beszélt a fiatalokról.

A miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában mondottak úgy értelmezhetőek, hogy a külföldre távozó fiatalok "egy jókedvű kalandozásra mennek". A kormányfő felszólalása "egyértelműen ezeknek a fiataloknak, a családjuknak a lenézése, egyértelműen az arcul köpése".


    Ma Magyarországon rekordnagyságú, 27 százalékos az ifjúsági munkanélküliség, az elmúlt években 500 ezer fiatal hagyta el az országot, 2010 óta pedig másfélszer többen tervezik azt, hogy hosszabb távra külföldre menjenek, mint korábban.
    A baloldali összefogás viszont - ha kormányra kerül - olyan intézkedéseket vezet majd be, amelyek növelik a fiatalok tanulási és elhelyezkedési lehetőségeit.
    Az alapképzésben lehetővé tesszük az ingyenes oktatást, olyan programot indítunk, amelyik 30 éves kor alatt garantáltan munkahelyet vagy képzést biztosít. Egy úgynevezett telepes programot is indítanánk, annak érdekében, hogy azok a fiatal szakképzett értelmiségiek, akik ezt vállalják, olyan kistelepüléseken helyezkedhessenek el, ahol nagy szükség van orvosokra vagy tanárokra.
    

FORRÁS: MTI