Megosztás
2014.12.27. |

A Fidesz a felsőoktatás-rombolást négy lépésben hajtotta végre: megszorítások, tandíj, keretszám-korlátozás, végül az egyetemi autonómia felszámolása, a kancellárnak nevezett Fidesz-komisszárok kinevezése. A most kiválasztott nyolc kancellár közé tartozik Papp Csilla, Papcsák Ferenc egykori jegyzője, egy luxusállamtitkár, egy kamudoktor és egy Leisztinger Tamáshoz köthető jelölt is.

 

A Szegedi Tudományegyetem fura ura az a zalaegerszegi futballklub-elnök lesz, aki amerikai kamudoktorijával hencegett. Amikor ez lelepleződött, törölte önéletrajzából, beismerve a csalást. Oktatásmenedzseri tapasztalata nincs, de büszkén pózol Orbán Viktorral.

Orbán érdekes választása a Leisztinger Tamás nagyvállalkozóhoz kötődő Scheuer Gyula, az ELTE jövendő kancellárja.  Scheuer a 18. és 21. kerületben is betöltött különböző tanácsadói és felügyelőbizottsági pozíciókat. Érdekes, hogy a Fidesz annak az oligarchának a köreiből választ kancellárt, akit kerületi polgármestere májusban nyíltan korrupcióval vádolt.

Hegmanné Nemes Sára a fejlesztési tárca Simicskához, Nyergeshez kötődő államtitkára, aki a Kecskeméti Főiskola kancellárja lesz. Ő az, akiről 2012-ben kiderült, hogy havi 150 ezer forintért béreltet magának közpénzen szolgálati lakást; és ő falazott az E.ON multinak piaci érték felett juttatott százmilliárdokhoz is. 

El a kezekkel az egyetemektől!

 

Budapest, 2014. december 27.

 

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja,

oktatási szakpolitikus