Megosztás
2014.7.28. |

Az Együtt-PM az Európai Bizottsághoz fordul az Orbán-programbeszéd miatt

 

Az Együtt-PM Szövetség az Európai Bizottság figyelmét és segítségét kéri a kormánytól független civil szervezetek üldöztetése, így Magyarország putyinizálódása miatt. Emellett a szövetség minden eddiginél keményebb ellenállás megszervezésébe kezd itthon.

 

Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi beszédével valami eltört. A kormányfő most mondta ki először nyilvánosan, hogy fel kívánja számolni a magyar demokráciát, és helyette egy oligarchikus államszervezet kialakítását tűzi ki célul, melynek példája a putyini Oroszország. A magyar állam nem minden magyar ember állama többé: abból kizáratnak azok a polgárok, akik hisznek a demokráciában. Kizáratnak továbbá azok a civilek, akik a demokrácia maradványait próbálják megvédeni, Orbán Viktortól és társaitól is.

Az Együtt-PM Szövetség az Európai Bizottsághoz fordul a Magyarországon üldözött civil szervezetek védelmében. Fel kívánjuk hívni Európa figyelmét arra, hogy már hazánkban is úgy üldözik az ellenzéki aktivistákat, mint Vlagyimir Vlagyimirovics Oroszországában. Fokozott figyelmet és segítséget kérünk Brüsszeltől!

Az Együtt-PM Szövetség nem fogja hagyni, hogy Orbán Viktor putyini bábállamot csináljon a hazánkból. Az Európai Bizottságban keresünk szövetségest külföldön, és a demokrata magyarokban itthon. Minden eszközzel, minden eddiginél keményebben fogunk küzdeni, hogy felépítsük a rendszert elutasító ellenállást, megdöntsük az Orbán-uralmat, és helyreállítsuk a jogállamot Magyarországon.

 

Budapest, 2014. július 28.

 

Karácsony Gergely és Szigetvári Viktor,

az Együtt-PM Szövetség társelnökei