Megosztás
2016.2.6. |

A Fidesz oktatáspolitikája a jövő nemzedékek, a gyerekek jövőjét veszélyezteti. Erre hívta fel a figyelmet a Miskolcról indult, országossá terebélyesedő tiltakozó mozgalom. Most beáldozták az államtitkárt, de a valódi felelős Balog Zoltán miniszter, s még inkább maga Orbán Viktor. Nekik kellene ma lemondaniuk. A Párbeszéd Magyarországért (PM) követeli a KLIK megszűntetését és a tanszabadság helyreállítását.

 

Pedagógusok, diákok, szülők és nagyszülők, szakmai és szakszervezetek, szakiskolai közösségek tiltakoztak petícióval, és vonultak utcára, hogy elmondják: az oktatást mély válságba taszította az Orbán-rezsim. A Fidesz célja a totális ellenőrzés, de közben még a krétát sem tudja biztosítani. Egyre többet kell a diákoknak magolniuk, és egyre nőnek a tanárokra nehezedő adminisztratív terhek – ahelyett, hogy a pedagógusokat tanítani, a gyerekeinket tanulni és gondolkodni hagynák.

Magolás helyett készségfejlesztésre, fölösleges adminisztrálás, ideológiai kontroll és használhatatlan kísérleti tankönyvek helyett tanszabadságra volna szükség. A PM követeli a 18 éves korig tartó tankötelezettség helyreállítását, hogy gátat vessünk a magyar diákok végzettség nélküli lemorzsolódásának. A gimnáziumok visszafejlesztése és a tandíjas felsőoktatás helyett pedig engedjenek továbbtanulni minden fiatalt! Magyarország vagy tudástársadalom lesz, vagy nem lesz. 

 

Budapest, 2016. február 6. 

Dr. Erőss Gábor,

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

 

 

Új. Bal. Zöld.