Erőss_Gábor_portré
Megosztás
2014.7.25. |

A Fidesz-kormány nem csak hogy felszámolja a felsőoktatási intézmények autonómiáját, de még a látszatra sem ad. Előbb találták meg az egyetemi kancellárokat, mint hogy kiírták volna a pályázatokat. Persze csak azoknak lehet meglepetés mindez, akiknek még bármi illúziójuk volt arról, hogy a kancellárok személyében gazdasági szakemberek fogják erősíteni az egyetemek vezetését.

 

Orbán Viktor már egy héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy "az egyetemi kancellárok egy része már megvan", holott pályázni hivatalosan csak hétfőtől lehet. Vagyis a megszorítások végrehajtásáért és –közvetve- a rektorok, oktatók, hallgatók ideológiai ellenőrzéséért felelős kancellárokat lényegileg ki is nevezték már a felcsúti főhadiszálláson.

 

Reméljük, az egyetemek is olyan rohamosan fognak gyarapodni, mint Rogán Antal és embereinek vagyona. Ha nem, akkor folytatódik a fiatalok elvándorlása, az ország hanyatlása. Az Együtt-PM Szövetség minden erővel küzdeni fog az egyetemek autonómiájáért; ebben számítunk a hallgatók aktív részvételére!

 

Budapest, 2014. július 25.

 

Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja,

az Együtt-PM szakpolitikusa