Megosztás
2015.12.18. |

2 milliárdos vesztegetési pénzt kértek egy amerikai cégtől, hogy a Századvég a Fidesznél elintézze: csökkenjen az étolaj áfája. Az ügyészség szerint magánakcióról van szó és az elkövető hazudott kormányzati kapcsolatairól, a Párbeszéd Magyarországért (PM) viszont úgy látja: az ügyészség ma előadott története hiteltelen és életszerűtlen. Az a cél, hogy eltussolják a Századvég, a NAV és a Fidesz érintettségét? Az ügyet a PM szerint csak egy parlamenti vizsgálóbizottság tárhatja fel.

 

A Fidesz-hű Polt Péter vezette ügyészség állítása szerint a lobbista közvetítője, illetve a fideszes pénzmosoda és agytröszt Századvég között nem volt kapcsolat.

Az Egyesült Államok a korrupt ajánlat hírére az érintettek USA-ból való kitiltásával válaszolt. De nem egy, nem két, hanem hat embert tiltottak ki, köztük Vida Ildikó akkori NAV-elnököt. A most említett lobbista és a közvetítő csak két balek, akikkel el akarják vitetni a balhét. A korábbi információk alapján erős a gyanúnk, hogy a kitiltottak listáján Habony Árpád, valamint a Századvég és a NAV vezetői is szerepelhetnek.

A PM szerint hiteltelen és hihetetlen az ügyészség verziója. 

Ezért a párt országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi annak érdekében, hogy végre kiderüljön, kik próbálták megzsarolni az amerikai céget, és név szerint kik szerepelnek az USÁ-ból korrupció miatt kitiltottak listáján.

 

Budapest, 2015. december 18.

Tordai Bence szóvívő

 

Új. Bal. Zöld.