Szabó_Rebeka_pocok
Megosztás
2014.6.19. |

Szabó RebekaA Csányi Sándor tulajdonolta Bóly Zrt és a vegyszer gyártójának kérésére az EU-ban tiltott, jelentős kockázattal járó vegyszer, a Redentin használatára adott engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ok a pockok elszaporodása, azonban a méreg többnapos szenvedés után nemcsak a pockokat, hanem más emlősállatokat, madarakat (akár háziállatokat) is elpusztíthat, így a mostani 11 megyében történő légi és földi kiszórás hatalmas kockázatot jelent. 

A Greenpeace és az MME szakértői is elmondták, hogy a pockok létszámát természetes ellenségeik, a ragadozó madarak segítségével is lehetne korlátozni, csakhogy a nagyüzemi mezőgazdaság ezek élőhelyét – az erdősávokat, a maradványfákat, a virágos táblaszegélyeket – is eltünteti. Ezért is kell végre kisebb léptékű, fenntartható élelmiszer termelésre váltani! A Nébih pedig a nagyipari agrárium igényei mellett vegye figyelembe környezetünk egészségét is, és vonja vissza a tiltott méregre kiadott engedélyt! 

Részletek: http://www.greenpeace.org/hungary/hu/sajtokozpont/Tiltott-anyaggal-tiltott-modszerrel-irtjak-a-ragcsalokat-itthon/