Megosztás
2015.8.11. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt szeretné elérni, hogy az önkormányzatok ne alkalmazzanak tanácsadóként offshore vagy offshore hátterű cégeket, illetve az ilyen vállalkozások ne nyerhessenek a közbeszerzéseken - erről a párt pestszentlőrinci önkormányzati képviselője beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

      Petrovai László azt mondta, hogy az önkormányzatnál offshore hátterű cégek működnek közre közvetítőként a gázbeszerzések során, és "Fidesz-közeli háttéremberek cégei által tulajdonolt cég került abba helyzetbe", hogy gázt szállíthat az önkormányzatnak.

      A politikus szavai szerint az offshore hátterű Sourcing Hungary Kft. körülbelül 36 millió forint megbízási díjat kap majd az önkormányzattól azért, mert új energiaszállítót talált a számára.

      Az energiaszállító a Nordest Energy Kft., amely Perenyei Tamás ügyvéd, a "Fidesz egyik megbízható háttéremberének a tulajdonában áll" - mondta.

      Hozzátette, hogy a júniusi képviselő-testületi ülésen "már árambeszerzés kapcsán is megjelent ugyanez a szándék az önkormányzat vezetésének részéről".

      Az ellenzéki képviselők viszont olyan módosító javaslatokat nyújtottak be, amelyek alapján offshore vagy offshore hátterű cégek nem kaphatnának tanácsadóként közpénzeket és nem nyerhetnének a közbeszerzési pályázatokon - közölte.

 

2015.08.11.