Szabó Tímea
Megosztás
2018.11.29. |

A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan, hogy örökre is kinevezhetik az Magyar Orvosi- valamint a Gyógyszerész Kamara elnökeit és tisztségviselőit. A kormánynak inkább a sürgősségi ellátás problémáinak megoldásával, a kórházi fertőzések felszámolásával, valamint valódi béremeléssel kellene foglalkozni.

Éger István 15 éve a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Hankó Zoltán pedig 2011 óta a Gyógyszerészi Kamaráé. Tevékenységük meglehetősen ellentmondásos, a kialakult válsághelyzet megoldásában nem igazán remekelnek, a gyógyszerészek, orvosok közül sokan nem érzik biztosítottnak a megfelelő szakmai érdekképviseletüket. Ennek ellenére a kormány most lehetővé tenné, hogy örökös kamarai elnökök legyenek.

A kormány tudatosan zülleszti le a közegészségügyet, hogy a magánellátásba terelje az embereket és azt tartja a legfontosabbnak, hogy az orvostársadalomért kiállni képtelen embereket megvásárolja egy életük végéig jól fizető állással.

A hazai egészségügy helyzete katasztrofális, a kórházak adóssága minden évben több, mint 50 milliárd forint, a sürgősségi osztályoknak nincs kapacitása ellátni a betegeket a szakemberhiány miatt, a kórházi fertőzések pedig folyamatosan szedik áldozataikat, mert az intézményeknek még kézfertőtlenítőre sincsen pénzük.

A Párbeszéd módosító javaslatokat fog benyújtani, hogy a tervezett jogszabályi változások az egészségügy valódi problémáinak megoldásáról szóljanak.

 

Szabó Tímea

Csatlakozz!