Tordai Bence
Megosztás
2017.3.7. |

A Párbeszéd támogatja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását, de nem a vallási hagyományok miatt. A párt "Mindenki számít!" vitaprogramjában egyértelművé tette: a jövő a négynapos munkahété!

 

Az ezredfordulóhoz képest közel ötödével kevesebb munkaórát dolgozik egy átlag magyar munkavállaló, és hasonló a helyzet a többi európai országban is. Itt lenne az ideje, hogy a szabályozás kövesse a valóságot! Elég az állandó túlórából, elég a dolgozók kizsákmányolásából, elég az emberek betegre dolgoztatásából!

 

A történelem a bizonyíték: egyre több tudással, egyre kevesebb emberi munkával lehetséges egyre magasabb életminőséget elérni. Halljuk meg végre a történelem szavát! Kövessük a francia és a skandináv példákat, ahol a heti munkaóraszám csökkentésétől nem omlott össze a gazdaság, mert nőtt az egy munkaórára eső termelékenység.


A Párbeszéd abban hisz, hogy erős gazdaság csak képzett és kipihent dolgozókra építhető. Tudjuk, hogy a szalag mellett robotoló tömegek orbánista vágyképe nem a jövőbe, hanem a múltba vezet minket. Ezért nem tapsolunk a munkakényszer társadalmának, és nem hatódunk meg attól, hogy egyetlen pénteket munkaszüneti nappá tesznek.

A Párbeszéd jövőképe: minden héten szabad péntek!

 
Budapest, 2017. március 5.
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!