Megosztás
2020.6.23.

 

Kedves Barátaink!
 
A parlament az elmúlt két hétben a jövő évi költségvetésről szóló vitáktól volt hangos, valamint elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot is. A korlátozások enyhülésével országjárásba kezdtünk, Szabó Tímea először Gyöngyösre, Miskolcra és Kazincbarcikára látogatott el, ahol a Párbeszéd helyi csapatával is találkozott. 
 

VITA A PARLAMENTBEN
 
Orbán Viktor jövő évi költségvetése az embertelenség, a bosszú és a lopás költségvetése. A kisemmizés helyett a Párbeszéd a magyar emberek által is támogatott Alapjövedelem bevezetését követelte az erről szóló parlamenti vitában, amelyről módosító javaslatot is benyújtottunk.
Az ellenzék közös indítványai is számos, az emberek életét valóban meghatározó módosítást tartalmaznak, többek között az álláskeresési járadék 3 hónapról 9 hónapra történő meghosszabbítását és összegének megemelését. 
 

A PÁRBESZÉD ÚJRA TENNI KÉSZ!

A Párbeszéd újra tenni kész azért a több, mint félmillió emberért, akik a járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe. Sokuknak a rezsiköltségekre és a mindennapi étkezésre sem maradt pénzük. A kormány dolga lenne, hogy segítsen rajtuk, mégis inkább Mészáros Lőrinc cégeit pumpálja tovább. Ő tényleg rá van szorulva?

Mészáros Lőrincnek 187 milliárdot, a félmillió állását vesztett embernek 200 milliárdot ad a kormány!

Most egy gombnyomással segíthetsz rajtuk! Bármilyen csekély összeggel járulsz is hozzá mások megsegítéséhez, számukra az is sokat jelenthet. A Párbeszéd új kampányában tartós élelmiszerek és ruházati termékek adományozásával segíti a rászorulókat az ország minden részén!

Ha Te is hozzájárulnál jótékonysági programunkhoz, támogasd IDE KATTINTVA!
(A közlemény rovatba, kérjük, írd bele: Tenni kell!)
 
A sajtótájékoztatóért kattints a képre!

TÖBB VÉDELMET AZ ÁLLATOKNAK!

Magyarországon kevés a hathatós intézkedés az állatok sérelmére elkövetett erőszakos cselekedetekkel szemben. A kormány törvényjavaslata csak kommunikációs fogás, az állatvédelem ügye ennél fontosabb, ezért a Párbeszéd módosító indítványt és határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. A kormány folyamatban lévő törvényjavaslata az állatok fokozott védelme érdekében csak a pirotechnikai eszközökkel való visszaélést szankcionálja, a Párbeszéd módosításában viszont azonban minden ilyen eszköz, így a tűzijátékok és a petárdák használatát is tiltaná. Emellett az állatok elleni erőszak szabályozása és a hatékonyabb fellépés érdekében határozati javaslatunkban az állatvédelmi ombudsman intézményét és egy ún. állatrendőrség létrehozását javasoljuk. 
A témában Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és Szabó Rebeka, pártunk zuglói alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót.
 
 
ORSZÁGJÁRÁSBA KEZDTÜNK

Országjárásunk első állomásain a Párbeszéd által javasolt válságkezelő Alapjövedelemről és az ellenzéki előválasztásról beszélgettünk az emberekkel. A válságban magukra hagyott embereken csak az Alapjövedelemmel tudunk segíteni, a kormányváltást pedig csak teljes ellenzéki együttműködéssel és előválasztással tudjuk elérni. Célunk, hogy mindkettő mihamarabb megvalósuljon!
     
    Folytatjuk a nyugdíjasházak megsegítését!

    Járvány nincs ugyan, de még vigyáznunk kell egymásra. Ez különösen igaz idős szeretteinkre, ezért Óbuda-Békásmegyer képviselőjeként a Párbeszéddel folyamatosan ellátjuk fertőtlenítőszerrel a kerületi nyugdíjasházakat. Köszönjük a helyi önkormányzat munkáját is, ahol minden nap gondoskodnak róluk!

    Ha te is szeretnéd támogatni programunkat,
    egy gombnyomással megteheted itt.
     
      Szabó Tímea két héttel ezelőtt írásbeli kérdést tett fel a kormánynak arról, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Hunguest Hotels igénybe vette-e a kormányzati bértámogatást, mielőtt elbocsátott 850 embert. Nem véletlen, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára végül nem adott érdemi választ, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.
       
      Most kell tennünk a klímaváltozás megakadályozásáért!

      Az elmúlt héten tapasztalt özönvízszerű esőzések is bizonyítják, hogy a klímaváltozás nem a jövő, hanem a jelen, ezért az ellene folyó harcot is most kell megvívnunk. A Párbeszéd már most olyan lépéseket javasol, amelyekkel lassíthatjuk a klímaváltozást, és megvédhetjük az embereket annak hatásaitól. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke számos lépést meg is tesz Budapesten ennek érdekében, de tovább kell mennünk: a klímaváltozás elleni harcot az egész országra ki kell terjeszteni!
       
      Válságkezelő alapjövedelem petíciót indítottunk!

      KATTINTS A KÉPRE ÉS ÍRD ALÁ TE IS!

       
      Igaz, már öt éve kampányolunk a minden magyar állampolgárnak járó, havi százezer forintos alapjövedelem bevezetése mellett, de a koronavírus-helyzetben ez még aktuálisabb, mint valaha. A havi százezernél kevesebbet kereső felnőttek jövedelmeit, nyugdíját vagy támogatásait az államnak kellene kiegészítenie százezer forintra, a gyermekek után járó családi pótlékot és szja-kedvezményt pedig ötvenezer forintra.

      A támogatást a törölt vagy elhalasztott állami beruházásokra szánt költségvetési források, az ötszázmillió forintot meghaladó vagyonokra kivetett 1 százalékos adó és egy, a milliós nagyságrendű fizetésekre kirótt magasabb adókulcs segítségével kellene finanszírozni.

      A válságkezelő alapjövedelem a munkanélkülieken, a szociális támogatásból élőkön, a felsőoktatásban tanulókon, a közfoglalkoztatottakon, a katás vállalkozókon, a megváltozott munkaképességűeken, az öregségi nyugdíjban részesülőkön és a kizárólag gyesre jogosult nőkön is segítene. 

      ALÁÍROM A PETÍCIÓT

      Ha szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson az alapjövedelemmel kapcsolatos kampányunk, és részt is vennél annak népszerűsítésében, akkor jelentkezz itt

      CSATLAKOZOM

      SZÁMÍTUNK RÁD!

      Mi, párbeszédesek olyan országot szeretnénk építeni, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, hanem ahol MINDENKI SZÁMÍT!

      Ha szeretnéd, hogy a  kormány propagandaháborúja és médiauralma ellenére a Párbeszéd üzenetei eljussanak az emberekhez, hogy minél többen megtudhassák: van alternatíva, van kiút, van egy másik Magyarország, akkor támogasd a Párbeszédet és csatlakozz hozzánk:
      Csatlakozz hozzánk!
      Támogasd a Párbeszédet!
      Iratkozz fel a hírlevélre!
       
       
       





       
      This email was sent to *|EMAIL|*
      why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
      *|LIST:ADDRESSLINE|*