Megosztás
2014.11.24. |

Sajtóhírek szerint, Kiss Miklós Zsolt agrárfejlesztésekért felelős államtitkár idén leginkább saját gazdaságát fejlesztette: eddig 32 millió forint uniós és állami támogatásban részesült a 70 hektárnyi földje után. Vagyonnyilatkozata szerint a fél évre járó 2,9 milliós területalapú támogatás mellett fagykárra, gyümölcstermesztésre, biztosítási díjra, valamint faaprító gépre kapott milliókat. 

 

Amióta az agrár – és vidékfejlesztési támogatások kezelése a miniszterelnökséghez került, a nemzeti parkoktól jelentős támogatási összegeket vontak el, pedig azt természetvédelmi kezelésre fordíthatták volna Fidesz-közeli zsebek tömése helyett. Kiss Miklós Zsolt államtitkár 2010 óta évről évre növekvő támogatásának esete azt sugallja, nem egyedi esetről van szó. A Párbeszéd Magyarországért szerint, az állampolgárokat jogosan érdekli az, hogy a különböző magyar állami és uniós források hogyan vándorolnak a fideszes kormánytagokhoz.

 

A PM ezért közérdekű adatigénylést nyújt be Lázár János miniszter úrhoz, amiben tájékoztatást kérünk arról, hogy a különböző agrár- és vidékfejlesztési támogatások a Miniszterelnökségen mely dolgozókhoz jutnak, illetve, hogy milyen egyéb állami támogatásra jogosultak Fidesz-kormány miniszterei, államtitkárai, helyettes államtitkárai és különböző cégeik. Elég a közpénzek lenyúlásából, követeljük az állami és uniós támogatások szétosztásának átvilágítását!  

 

 

Budapest, 2014. november 24.

 

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja