Megosztás
2014.3.25. |

Március közepén megkezdődött a Vecsés-Gyál-Alsónémedi összekötő út felújítása. A beruházásból "kifelejtették" a kerékpárral közlekedők helyzetének javítását, annak ellenére, hogy az érintettek számtalan helyen és formában jelezték: az adott útvonalon kerékpárútra is szükség lenne. Szabó Rebeka, a vecsési választókörzet képviselőjelöltje szerint véget kell venni annak a gyakorlatnak, hogy a fideszes város- és megyei vezetők levegőnek nézik a kerékpárosokat.

Európában már sehol sem épül városi összekötő út kerékpárút vagy kerékpársáv nélkül, a Pest megye 4602. sz. út felújítása tehát párját ritkító kivétel lesz. Szűcs Lajos, a térség jelenlegi képviselője úgy büszkélkedik Facebook-oldalán a beruházással, mintha a saját zsebéből fizetné, arról azonban nem tesz említést, hogy a biciklivel is közlekedőket nem érinti a körülmények javulása, ráadásul a buszközlekedés sem lesz megoldva.

Tarthatatlan, hogy a fideszes települési és Pest megyei vezetésnek (élén Szűcs Lajossal) négy év nem volt elég megteremteni sem a közösségi, sem a biciklis közlekedés feltételeit! A biztonságos megoldás pedig minden közlekedési formát választónak érdeke. 

Szabó Rebeka, a kormányváltók helyi képviselőjelöltje hisz a fenntartható közlekedési megoldásokban: programjában szerepel a településeket összekapcsoló közösségi közlekedés és a biztonságos kerékpárút hálózat kialakítása is.


 
                                                                                  Együtt-PM Sajtó