Megosztás
2017.1.20. |

Dokumentumok igazolják, hogy Matolcsy György közokirat-hamisítást követett el, amikor strómant csinált a feleségéből. A Párbeszéd úgy véli, hogy már az eddigi ámokfutás és a korrupciós botrányok is bőven indokolták, de innentől nincs tovább: itt az ideje lemondani. A bűncselekmény jogi elévülése ugyanis nem mentesíti Matolcsy „közokirat-hamisító” Györgyöt az erkölcsi és politikai felelősség alól. A Párbeszéd írásbeli kérdést intéz a bűncselekményen kapott jegybankelnökhöz, hogy elárulja: mikor méltóztatik végre lemondani.

 

Matolcsy „közokirat-hamisító” Györgynek nem ez az első botrányos ügye. A jegybanki alapítványok mellett nemrég a vesztegetés gyanúja is felmerült, amikor kiderült, hogy Matolcsy „közokirat-hamisító” György az általa felügyelt Unicredit vezetőjének luxuslakásában él, ám erről bérleti szerződést nem tud bemutatni.

 

A napokban a Magyar Narancs birtokába jutott iratok alapján Matolcsy közokirat-hamisító Györgyre most már nem csak a gyanú vetül. A jegybankelnök nyilvánosságra került házassági szerződése közhiteles bizonyítéka annak, hogy Matolcsy „közokirat-hamisító” György minisztersége idején strómanként használta a feleségét az egyik jól jövedelmező cége esetében.

 

A Párbeszéd szerint Matolcsy „közokirat-hamisító” Györgynek el kell számolnia a nyilvánosság felé minden gyanús üggyel, ezért írásbeli kérdéssel ad lehetőséget a beismerésre és bűnbánatra. 

 

Budapest, 2017. január 20. 

Tordai Bence

a Párbeszéd szóvivője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!