Megosztás
2017.1.27. |

Nem maradhat következmények nélkül, hogy a jegybankelnök a családtagok, barátok, ex-szeretők kifizetőhelyének használja az MNB-t és a hozzá tartozó alapítványokat. A Párbeszéd szerint Matolcsynak távoznia kell és elszámolnia azzal, amit az adófizetők pénzéből herdált el.

A Párbeszéd szerint egy újonnan felálló kormány esetén mielőbb fel kell állítani a korrupcióellenes ügyészséget, amely garanciát jelentene arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank körül történt visszaélések nem maradnak következmények nélkül.

Mint ismert a Népszabadság által közölt információk szerint Matolcsy György valódi osztály nélkül adott osztályvezetői fizetést volt szeretőjének, aki ráadásul tagja annak a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány kuratóriumának is, amely működése kapcsán már a Közbeszerzési Hatóság is megállapította a szabálytalan működést.

Most az RTL Klub szállított újabb információkat a jegybankelnök ex-szeretőjének tartott nővel kapcsolatban: Matolcsyt a külföldi utazásai során a legtöbbször osztályvezetője kísérte el, az MNB pedig összesen 10 millió forintot költött ezekre a kéjutazásokra.

Matolcsy Györgynek azonnal távoznia kell a közéletből és el kell számolnia minden elköltött adóforinttal.

Budapest, 2017. január 27.
Barabás Richárd
a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!