Megosztás
2015.4.13. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint élhető Magyarországot nem a Jobbik, hanem egy hiteles és megújult baloldali program teremthet. A PM sajnálja, hogy az MSZP és a DK elvetette a sikeres veszprémi stratégia folytatását, ami a Jobbik győzelméhez vezetett. Az újbaloldali párt az alapjövedelem-koncepcióját állítaná az új baloldali program középpontjába.

 

A szélsőjobboldali Jobbik győzelme súlyos üzenet Magyarországnak. Bár a brókerbarát Orbán-kormány legkésőbb 2018-as bukásának lassan minden feltétele adott, a demokratikus ellenzék hónapok óta nem volt képes kiaknázni a lehetőséget. A személyi és belső hatalmi harcokban vergődő baloldali pártok ma nem jelentenek valódi alternatívát a Fidesszel és a Jobbikkal szemben. 

 

A PM sajnálattal vette tudomásul, hogy az MSZP és a DK elvetette a sikeres veszprémi stratégia – PM által javasolt – folytatását, és egy esélyes és elismert, közös civil jelölt helyett inkább Pad Ferencet indították. Ma bebizonyosodott, hogy az újfajta, hiteles baloldali politikát nem az MSZP–DK-s jelöltben látták a választók.

 

A PM meggyőződése, hogy a katasztrófakormányzást folytató orbáni politika meghaladására és a Jobbik áttörésének megakadályozására hiteles politikusoktól érkező, reális alternatívát kell felmutatni, amely egyszerre nyújt biztonságot és adja meg a talpra állás lehetőségét. Ezért fogalmaztuk meg az Alapjövedelem-koncepciónkat, amely egy új, hiteles baloldali alternatíva kiindulópontja lehet.    

 

Budapest, 2015. április 13.

 

 

PM Sajtó