Megosztás
2016.7.26. |

Míg elvileg a magyar turizmus szárnyal, a KSH friss adatai szerint a magyarok háromnegyede nem tud elmenni egy legalább négy napos utazásra sem. Az adatok rávilágítanak, hogy az emberek többsége évről évre egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alapjövedelem bevezetése jelentheti a gyógyírt az alacsony jövedelmek problémájára.

 

A magyarok háromnegyedének nincs megtakarítása: egyhavi jövedelemvesztés is tragikus. A magyar dolgozók többségének nem természetes, hogy megérdemelt nyári pihenésre menjen, egyszerűen mert nincsen pénzük rá - sokan évek óta nem jutottak el még egy belföldi utazásra sem.

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alapjövedelem bevezetésével 5 családból 4 biztosan jól jár, és így futja majd nyaralásra is. Az Alapjövedelem tehát nemcsak biztonságot teremt, de emeli a kis-közepes béreket és elismeri mindazok munkáját is, akikét a köz- és bérmunkára épülő társadalom nem. Így válik lehetővé, hogy  a családok végre félre tudjanak tenni azért, hogy a felnőttek egy évben egyszer kipihenhessék a munka fáradalmait. 

 

 

Budapest, 2016. július 26. 

Tordai Bence

a  Párbeszéd Magyarországért szóvivője

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!