városliget
Megosztás
2015.5.10. |

Nonszensznek tartja Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, hogy a Liget Budapest projekt gazdái úgy beszélnek a Városliget zöldfelületének megmaradásáról, hogy nem is rendelkeznek pontos leltárral a ligeti fák fajtáiról, számáról. Ezért szakértők, civil szervezetek és zuglói polgárok bevonásával elkészítik a Városliget fakataszterét.

 

A Madarak és fák napja jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a városi élethez különösen fontos zöldfelületek, az árnyat adó fák fontosságára. A Városligetbe tervezett hatalmas múzeumi épületek Budapest egyik zöld tüdejét sodorják veszélybe, és a fenyegetést csak súlyosbítja, ha még alapállapot felmérés sem készül a Liget fáiról - tette hozzá Szabó Rebeka, a kerület alpolgármestere. 

 

Nemcsak egy ilyen megalomán és rengeteg közpénzt felemésztő beruházást, de a zöldfelület valódi fejlesztését is csak a jelenlegi helyzet pontos ismeretére lehetne alapozni. Ezért Zugló vezetői széleskörű összefogást kezdeményeznek, és szakértők vezetésével, a Városliget zöldfelületét megőrzendő értéknek tartó civil szervezetekkel és zuglói polgárok közreműködésével az idei év során elkészítik a Városliget fáinak felmérését.

 

Budapest, 2015. május 10.

 

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere,

a PM társelnöke

 

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere,

a PM elnökségi tagja

(kép forrása: http://budapest-view.info)