Megosztás
2017.1.12. |

A letelepedési kötvények árusításának leállítása után el kell számoltatni az értékesítést végző offshore cégeket, hogy megtudjuk, mennyit tettek zsebre a fideszes politikusok és haverjaik. A Párbeszéd törvényjavaslata szerint addig nem lehet visszafizetni a kötvényeket, amíg a vizsgálatra nem kerül sor; erről tájékoztatjuk az érintett cégeket is.

Az Államadósság Kezelő Központ bejelentése a letelepedési kötvényprogram kivezetéséről nem megnyugtató: látni akarjuk az erről szóló törvényt. A még mindig futó kötvényprogram a Párbeszéd szerint egy VIP kategóriás embercsempész üzlet, amelynek része a Quaestor-féle fiktív kötvénykibocsátáshoz hasonló program, hiszen az offshore cégek egy ismeretlen feltételekkel rendelkező értékpapírt adnak el a vevőiknek. 

A Párbeszéd törvényjavaslata szerint paritásos bizottság kell, hogy felderítse: a kötvényeket jegyző Fidesz-haverok offshore cégei mennyit profitáltak, és hogyan kötődnek ezek a cégek Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz.

A Párbeszéd figyelmeztetést küld a fideszes offshore-lovagoknak: a parlamenti választások után felfüggesztésre kerül a kötvények visszafizetése, és visszavesszük az adófizetők pénzét ettől a szervezett bűnözői csoporttól.
 
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!