Megosztás
2015.2.6. |

Hét éve van befagyasztva a családi pótlék, a gyes és sok más szociális ellátás összege.  Hét éve van befagyasztva a közszféra alapilletménye. A PM szerint itt az ideje, hogy véget vessünk az ellátások és a bérek befagyasztásának!

 

2008 óta a közszolgálati tisztviselők illetményalapja 38650 forint. 2008 óta változatlan a családi pótlék és a gyes összege, számos más ellátás mellett. Az Orbán-kormány a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegét 28500 forintról 22800 forintra csökkentette.

 

Amelyik szociális ellátás összegét idén a kormány emelte, azt február utolsó napjával meg is szünteti. 

 

Az Orbán-kormány kőkemény megszorító politikát folytat, az uniós hiánycél betartása a középosztály és a szegények nyomorának agresszív növelése által valósulhatott meg. Az unió által folyósított támogatások viszont csak a Fidesz vezetői, politikusai baráti körének gazdagságát növelték.

 

A PM mélységesen elítéli mind a Fidesz-KDNP érzéketlen és cinikus szociálpolitikáját, mind a Fidesz-KDNP politikusaiknak gátlástalan mohóságát. Követeljük a kormányzó pártoktól és a kormánytól, hogy vessenek véget a szociális ellátások és a közszolgálati alapilletmény 7 éve tartó befagyasztásának!

 

Budapest, 2015. február 6.

 

 

PM Sajtó