Megosztás
2014.8.29.

Látszatintézkedésnek, értelmetlen presztízsberuházásnak tartja az Együtt-PM a budai Várkert Bazár felújítását, mert annak során szerintük nem a hosszú távú érdekeket és nem is a helyben lakók érdekeit vették figyelembe.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja, az Együtt-PM szakpolitikusa és Váradiné Naszályi Márta, a PM I. kerületi polgármesterjelöltje péntek délután a Lánchíd budai hídfőjénél tartott sajtótájékoztatót, néhány perccel azelőtt, hogy kormánypárti politikusok jelenlétében megtartották a felújított Lánchíd utca avatóünnepségét, és megnyitotta kapuit a Várkert Bazár.
Szabó Rebeka újságíróknak úgy fogalmazott: a Várkert Bazár felújításával "európai uniós milliárdokból kampányol" az Orbán-kormány. Ezt az is bizonyítja - folytatta -, hogy "egyszer már átadták" a Várkert Bazárt, méghozzá néhány nappal az áprilisi országgyűlési választás előtt, majd "három nap múlva bezárták".
Az építkezés pedig láthatóan még most sem fejeződött be, de az önkormányzati választási kampány nyitásaként nyilván "muszáj lesz (...) úgy csinálni, mint ha minden elkészült volna" - mondta az Együtt-PM szakpolitikusa.
Váradiné Naszályi Márta a tájékoztatón arról beszélt, hogy "ez a brutálisan túlárazott beruházás ebben a formában nem szolgálja a kerület érdekeit". A PM I. kerületi polgármesterjelöltje szerint azt sem látni, milyen funkciói lesznek a Várkert Bazárnak.
Megjegyezte, ugyan a Lánchíd utca forgalomcsillapítását alapvetően jó ötletnek tartják, de csak akkor, ha az egész I. kerület forgalomcsillapítása megtörténne.