Megosztás
2016.7.5. |

Az értelmetlen és érvénytelen kérdés köré fűzött népszavazási hecckampánnyal a Fidesz a lényegről szeretné elterelni a figyelmet. A Párbeszéd Magyarországért viszont a lényegről akar beszélni: szegénységről, kiszolgáltatottságról, alacsony bérekről, érdemtelen gazdagodásról, leromló egészségügyről és oktatásról – és az ezekre adható válaszokról: az Alapjövedelemről és más, előremutató megoldásokról.

 

 Áder János október 2-ra írta ki a népszavazást, vagyis még három hónapig a menekültek és az Európai Unió elleni uszítással foglalná el az embereket a Fidesz. A Párbeszéd Magyarországért nem lesz partner  abban, hogy Orbán Viktor a markába röhögve eljátssza a Brexit-kampány magyar verzióját.

 Az embereknek azt javasoljuk: ne menjenek el a fideszes népszavazásra, helyette inkább nézzenek szét maguk körül, és ők mondják meg: mi az, ami valóban fontos számukra!

 A Párbeszéd Magyarországért közösségének tapasztalatai szerint az emberek többségét a kilátástalanság, a növekvő egyenlőtlenségek, a megélhetés bizonytalansága és az oktatás- és egészségügy szétverése foglalkoztatja leginkább.

 Ezért ahelyett, hogy Orbánék zenekarában kontráznánk, mi továbbra is a lényegi problémák megoldásával törődünk: az Alapjövedelem bevezetésével, valamint az oktatás és egészségügy megmentését szolgáló javaslataink bemutatásával.

 

Budapest, 2016. július 5.

Tordai Bence

a Párbeszéd Magyarországért szóvivője

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!