Tordai Bence
Megosztás
2017.3.20. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint kudarcra van ítélve az a kormányzati kezdeményezés, amely betiltaná az önkényuralmi jelképek, így a vörös csillag kereskedelmi célú használatát.

    Tordai Bence hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormány "magáról állít ki szegénységi bizonyítványt", ha azt feltételezi, hogy 2017-ben a vörös csillag elleni hadakozás a legfontosabb ügy. Hozzátette, hogy ráadásul az egyik sörgyártó ellen folytatott "hadjárat" a cég által alkalmazott magyar emberek állásait veszélyezteti.
    A politikus azt kérte, hogy a miniszter és a kormány inkább más témákra koncentráljon, például a lakhatási problémák felszámolására vagy az egészségügy rendbetételére.
    A parlament honlapján múlt hét hétfőn jelent meg az a Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes és Lázár János (Fidesz) által jegyzett törvényjavaslat, amelyik megtiltatná az önkényuralmi jelképek általános kereskedelmi célú felhasználhatóságát.
    Csütörtökön, újságírók előtt Semjén Zsolt a törvényjavaslatot "absztrakt erkölcsi megfontolással" indokolta, ugyanakkor kérdésre nem cáfolta, hogy összefüggés van a Heineken cégérével és az Igazi Csíki Sör forgalmazásának akadályozásával. Megjegyezte: a Heineken logójában vörös csillag szerepel, ami nyilvánvaló politikai tartalom.

 

Budapest, 2017. március 20., hétfő (MTI)

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!