Tiborcz_Orbán
Megosztás
2015.3.22. |

Újabb önkormányzati közbeszerzést nyert Tiborcz István. Ezúttal Szolnok közvilágítását korszerűsítheti 1,2 milliárd forintért az Elios Zrt. Velük kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett elkövetésének gyanújával. A Párbeszéd Magyarországért már a keszthelyi kikötő megvásárlása ügyében is az ügyészséghez fordult.



A PM szerint a módszer nem változik, csak az oligarchák cserélődtek: a Közgép helyett most az Elios Zrt. az önkormányzati tenderek egyik ügyeletes nyertese. Orbán Viktor veje legutóbb Szolnokon szakított. Ott, ahol hűtlen kezelésért korábban elítélték az egykori fideszes polgármestert, Várhegyi Attilát.

 

A PM már többször szót emelt a gyanús közbeszerzések miatt. Az új hullám egyik legnagyobb haszonélvezője jelenleg a miniszterelnök lányának férje. A PM korábban is többször fellépett a jó erkölcsbe ütköző gyakorlat ellen. Tiborcz István keszthelyi kikötővásárlása miatt a PM az ügyészséghez fordult, ahol jelenleg is vizsgálják, hogy megvalósult-e a versenyeztetés szándékos elkerülése.

 

A PM továbbra is eltökélten küzd a korrupció felszámolása ellen. Nem hagyjuk, hogy régi és új fideszes oligarchák lenyúlják a közvagyont, miközben a magyar lakosság fele teljes reménytelenségben vegetál. 

 

Budapest, 2015. március 22.

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke