Megosztás
2016.7.15. |

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke nyolc napja kezdeményezte, hogy hívják össze a parlament rendkívüli ülését, és azon helyezzék hatályon kívül A Városliget beépítéséről szóló 2013. évi CCXLII. törvényt. Az ellenzéki pártok a DK kivételével egységesen támogatták a javaslatot, így Kövér László köteles összehívni az Országgyűlést.

 

 A Fidesz esztelen pusztítása a Városligetben azért vált lehetségessé, mert 2013-ban a parlamenti többség elfogadta a Liget-törvényt, amely lehetővé teszi, hogy korlátlanul lepusztítsanak zöld területeket és betonépületeket húzzanak fel a helyükön. A jogszabály ellentétes a jogalkotási és az önkormányzati törvényekkel, mert nem illeszkedik a magyar jogrendbe, illetve kicsavarta a főváros kezéből a döntés jogát.

A Párbeszéd Magyarországért kezdeményezni fogja a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítását is, hogy a zöldberuházások kikerüljenek a kiemelt beruházások köréből.

 Szabó Tímea kezdeményezését a "ligeti csata" után tette, ahol Karácsony Gergely társelnök, Zugló polgármestere szerint a civilek nemcsak a fákat és a főváros levegőjét, hanem a jogállamot, a demokráciát és az adófizetők pénzét is védték.

 

Budapest, 2016. július 15. 

Párbeszéd Magyarországért

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!