onodi
Megosztás
2015.10.4. |

A jövendőbeli egészségügyi államtitkár – Ónodi-Szűcs Zoltán – szoros kapcsolatokat ápol Kósa Lajos üzlettársaival, és egy ideje az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) vezeti. Így aztán van gyakorlata abban, hogy az Orbán-kormány megszorításait lenyomja az orvosok, nővérek és betegek torkán, miközben sok kórházban narancshaverokat foglalkoztatnak „tanácsadóként”. A Párbeszéd Magyarországért az áltanácsadóknak útilaput, az orvosoknak, ápolóknak azonnali, radikális fizetésemelést követel.

Ónodi-Szűcs Zoltán már azelőtt megbukott, mielőtt új pozíciójába kinevezték volna. Az ÁEEK eddigi vezetőjeként ő is felelős azért, hogy folytatódik az elvándorlás, az ellátáshoz való hozzáférés egyenlőtlenségi növekednek, a kórházi fertőzések sok ezer áldozatot szednek, a várólisták miatt daganatos betegek esnek el az életmentő műtéttől.

Felháborító pazarlás, hogy mindeközben a Fidesz-klientúrát kórházi tanácsadói szerződésekkel stafírozzák ki. Országgyűlési képviselőnk, Szabó Tímea, korábban írásbeli kérdéssel fordult a miniszterhez, hogy mikor lesz új vezetője az ágazatnak; válasz helyett egy újabb Kósa-havert kaptunk. Ónodi-Szűcsnek korábban közös cége volt az átláthatatlanul gazdálkodó Debreceni Vagyonkezelő vezérigazgatójával, Sásdi Andrással, aki 1998 és 2002 között a helyi Fidesz-frakciót vezette. A PM követeli, hogy a Fidesz-haverok helyett végre az orvosok, ápolók és a betegek kapjanak valamit!

Budapest, 2015. október 4.

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja