Megosztás
2014.3.31. |

A mai napig kell befizetetnie minden magyar vállalkozásnak az 5 ezer forintos kötelező kamarai díjat. Az Orbán-kormány a kisvállalkozások kiemelt támogatását ígérte, ehhez képest az elmúlt négy évben jelentősen nőttek az adó- és adminisztrációs terheik. 

A kötelező kamarai díjért cserébe sem kapnak semmit, nem véletlenül hívják ezt a sarcot a fővárosi vállalkozók Szatmáry-adónak. Szatmáry Kristóf egy személyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a kormány gazdasági államtitkára: a kormány tagjaként kivetette az új sarcot a vállalkotásokra, a kamara vezetőjeként pedig beszedi és elkölti azt. Hogy pontosan mire költi azt nem igazán tudni, de a Szatmáry-család biztosan nem járt rosszul, hiszen a budapesti kamara kis túlzással az elnök családi vállalkozása. 

A budapesti kamara vezetői és alkalmazotti posztjain ott találjuk Szatmáry Kristóf feleségét, a testvérét, a sógorát, az édesanyját, az édesanyja testvérét és az édesanyja jelenlegi férjét is. Az is nehezen érthető, hogy miért ért meg a budapesti kamarának a kiszivárgott hírek szerint 50 millió forintot, 10 ezer budapesti vállalkozást egy éves befizetésének összegét egy olyan internetes portál létrehozása, amin csak az MTI és a Magyar Nemzet hírei olvashatóak, és hogy miért éppen Várhegyi Attila, a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt volt Fideszes polgármester cégét bízták annak létrehozásával. 

A kormányváltó erők valódi segítséget kínálnak a magyar kisvállalkozóknak, és el fogják törölni semmilyen ellenszolgáltatással nem járó a kötelező kamarai díjat.

 

Budapest, 2014. március 31.

 

Karácsony Gergely országgyűlési képviselő,

A Kormányváltó Erő Budapest 13-as választókörzet képviselőjelöltje