Szabó_Tímea
Megosztás
2016.6.1. |

A Párbeszéd Magyarországért több hetes küzdelme meghozta eredményét: a Parlament Népjóléti bizottsága támogatta a párt javaslatát, hogy széleskörű meghallgatást tartsanak a kórházi fertőzések ügyében. A bizottság előtt beszámol majd az állami tiszti főorvos és a kórházszövetség képviselője is.

 

A Párbeszéd Magyarországért hónapok óta küzd azért, hogy a Fidesz-KDNP képviselői is belássák: tarthatatlan a helyzet. Az EMMI szerint az orvosok 42 százaléka állítja, hogy a betegek nincsenek biztonságban a kórházakban a rossz körülmények miatt. Felmérések szerint ma többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben. A meghallgatás után végre az emberek is világos képet kaphatnak a kórházi fertőzésekkel kapcsolatban, és a szakértők és a jogalkotók számára is egyértelművé válik, hogy milyen lépéseket kell tenni.

A párt egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy a legsúlyosabb probléma, hogy a kormány százmilliárdokat vont el az egészségügytől. Hiába várják el kórházi dolgozóktól az alapvető higiéniai előírások betartását, ha az intézmények nagy részében még szappanra és kézfertőtlenítőre sem telik.

Miközben üdvözöljük, hogy végre a Fidesz-KDNP sem tagadja tovább a probléma létezését, felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal tegye vissza az betegektől elvett 400 milliárd forintot. Ellenkező esetben a kormány emberek millióinak életével játszik.

 

Budapest, 2016. június 1.

Szabó Tímea

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!