lakásrendelet
Megosztás
2015.7.9. |

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Tordai Bencének, a Párbeszéd Magyarországért szóvivőjének adott válaszában elismerte: törvénysértő a Jobbik által elfogadott ózdi lakásrendelet. A PM ezért felszólítja a Jobbikot és Janiczak Dávid polgármestert, hogy fejezzék be a szegények és a romák üldözését, és tartsák be a törvényeket.

 

Sebestyén Nikoletta, a PM ózdi csoportvezetőjének adatigényléséből kiderült, hogy az ózdi polgármester – aki bevallottan minden hátralékost utcára akar tenni – jelenleg 733 család lakhatását fenyegeti. Ez nem csupán fenyegetés: idén már az első félévben kétszer annyi végrehajtási eljárás indult, mint tavaly egész évben.

 

Janiczak Dávid a megválasztása óta azon dolgozik, hogy minél többeket lakoltasson ki és tegyen földönfutóvá. Néhány tízezer forintos hátralékkal is utcára tesz olyan, törleszteni akaró családokat, akik az új rendelet értelmében soha többé nem kaphatnak Ózdon állandó szociális bérlakást.

 

Tordai Bence a rendelet jogsértő volta miatt a BAZ Megyei Kormányhivatalhoz fordult, amely a megerősítette, hogy az ózdi lakásrendelet nem felel meg a törvényességi követelményeknek, ezért az ózdi önkormányzattal szemben törvényességi felhívást kezdeményez.  

 

A PM szerint a törvénysértő ózdi lakásrendelet is rávilágít a Jobbik valódi arcára: a cukiságmázzal leöntött, ám mélyen embertelen politika nem megoldja, hanem súlyosbítja a problémákat.

 

Budapest, 2015. július 9.