Párbeszéd
Megosztás
2017.3.29. |

A Párbeszéd szerint felháborító, hogy a kormány egy törvényjavaslattal próbál elhallgattatni egy neki nem tetsző felsőoktatási intézményt. A CEU addig volt jó Orbán Viktornak és haverjainak, amíg ők jártak oda. A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a független magánegyetem működését ellehetetlenítő javaslatot.

A CEU jelenlegi formájában nem működhet tovább felsőoktatási intézményként, ha elfogadják azt a törvényt, amelyet benyújtott tegnap a kormány a parlament elé. A Párbeszéd szerint gyomorforgató, hogy a Fidesz-KDNP egy tollvonással megszüntetné a nemzetközi rangsorok alapján Magyarország legjobb egyetemét. Ez egy támadás az egyetemen tanuló sokszáz magyar diák ellen.

Úgy tűnik, hogy a CEU csak addig volt jó Orbán Viktornak és haverjainak, amíg ők jártak oda, most álindokokra hivatkozva be akarják záratni. A kormány célja, hogy ismét elterelje a figyelmet mi van ebben az országban. Elterelje a figyelmet a széteső egészségügyről, a civil szervezetek ellehetetlenítéséről és az oktatás problémáiról.

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a törvénymódosító javaslatot, hagyja békén a jogszerűen működő egyetemet, ne keressen új ellenséget, hanem az ország valódi problémáival foglalkozzon!

Budapest, 2017. március 29.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!