Párbeszéd Magyarországért
Megosztás
2017.4.27. |

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.

    A párt oktatási szakpolitikusa Erőss Gábor csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján külön sérelmezte, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek gyógypedagógusi képzettség nélküli tanárok oktathatnának akár készségtárgyakat is. Ezeket a gyermekeket a gyógypedagógusok tudják a legjobban fejleszteni, ha megvonják tőlük ezt a lehetőséget, akkor várhatóan romlani fog a tanulmányi eredményük és később nehezebben találnak helyet a munkaerőpiacon - jelentette ki.
    A Fidesz tönkretette a köz- és felsőoktatást, korlátozza a felsőoktatáshoz való hozzáférést és most korlátozni akarja a gyerekek lehetőségét, hogy gyógypedagógusok foglalkozzanak velük - összegezte véleményét.
    A politikus végül pártja nevében azt kérte, hogy a kormány állítsa helyre a tanszabadságot és növelje a pedagógusok, különösen a gyógypedagógusok juttatásait.

 

Budapest, 2017. április 27., csütörtök (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!