Megosztás
2016.9.28. |

A napokban kapták meg nagy múltú tanodák vezetői is az értesítést arról, hogy a több, mint fél évet csúszott tanodapályázatok eredményei alapján nem kapnak további támogatást a működésükhöz. A nyertesek listája azonban nem elérhető, ezért a Párbeszéd Magyarországért írásbeli kérdéssel és adatkikéréssel fordul a minisztériumhoz, hogy hozzák nyilvánosságra azokat.

 

Ezzel a döntéssel olyan híres intézmények maradhatnak a jövőben támogatás nélkül, mint a Toldi, vagy a bátonyterenyei tanodák, melyek hosszú évek óta jelentős szerepet játszanak a hátrányos helyzetű gyermekek integrációjában. A pályázati eredmények kihirdetése ráadásul fél évet késett, emiatt sokuknak már fel kellett függeszteniük a működésüket. A mostani döntés az utolsó szöget jelentheti több intézmény koporsójában.

Nem lehet véletlen az sem, hogy a kormány nem hozta nyilvánosságra a nyertesek listáját, ugyanis a Párbeszéd Magyarországért információi szerint több olyan pályázó kapott pozitív elbírálást, amelyek korábban nem üzemeltettek tanodát, ahol nincs meg a kellő szakértelem és, ahol az intézmény szegregátum. Okunk van feltételezni emiatt, hogy ismét csak olyanok kaptak pénzt Balog Zoltán minisztériumától, akik haveri kapcsolatban vannak a kormányzattal. A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel és adatkikéréssel fordul a minisztériumhoz, hogy kiderüljön az igazság.

 

Budapest, 2016. szeptember 28.

Szabó Tímea

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Október másodikán állj ki Te is a gyűlöletmentes Magyarországért!
Október 2 - Budapest, Kossuth tér - 16 óra