Megosztás
2016.8.8. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) felszólította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), hogy a hét végéig hozza nyilvánosságra az idén ellenőrzött tanárok és iskolák listáját.

 

 

    Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a hatalom "bukott fideszes politikusokat és a klientúra tagjait" helyezi el a Klikben, az intézményt pedig a "tanárok megfélemlítésére használják".

    A politikus példaként említette erre, hogy szerintük az elmúlt időszakban tartott pedagógustüntetéseken részt vevő tanárokat és iskolákat több esetben is "vegzálta" a Klik.

    A Párbeszéd Magyarországért ezért korábban adatigényléssel fordult a Klikhez, annak kiderítésére, hogy ellenőrzési gyakorlatukat valóban megfélemlítésre használták-e, az intézmény azonban elutasította kérésüket - fejtette ki Tordai Bence. Hangsúlyozta, hogy a NAIH augusztus 3-án kelt levelében felszólította a Kliket, hogy nyolc napon belül adja ki az ellenzéki párt által kért közérdekű adatokat.

 

Budapest, 2016. augusztus 8., hétfő (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!