Megosztás
2016.4.8. |

A PM az Információszabadság Hatósághoz fordul!

 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul, miután a Klik többszöri felszólításra sem teljesítette a PM közérdekűadat-igénylését, hogy kiderüljön: a Teleki Blanka Gimnázium mellett hány és mely intézményektől kértek még az oktatási tüntetéshez kapcsolódó adatokat. Meggyőződésünk, hogy a kormány a Klik-en keresztül próbálja megfélemlíteni azokat az iskolákat és tanári karokat, amelyek tiltakoznak az oktatási rendszer összeomlása miatt.

 

A Teleki Blanka Gimnázium hirtelen ellenőrzése valószínűleg nem egyedi eset volt, ezért a párt még februárban adatigényléssel fordult a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy kiderüljön: hány iskolától kértek be az elmúlt másfél hónapban hasonló információkat. A Klik a válaszadási határidő lejárta után az adatigénylés teljesítésének egyszeri meghosszabbítását kérte, azonban újabb felszólításra azóta sem válaszolt az adatigénylésre.

A PM meggyőződése, hogy a Teleki Blankánál indított Klik ellenőrzés az Orbán-kormány politikai bosszújának része. Az eljárás elindításával nem történt más, mint a korábbi fenyegetések beváltása. 

A PM fel fogja tárni, hogy kiket vegzált a Klik. Nem hagyjuk, hogy az Orbán-kormány aljas, az ’50-es éveket idéző megfélemlítéssel fojtsa el az oktatás rendbetételére irányuló erőfeszítéseket!

 

Budapest, 2016. április 8.

Szabó Tímea

a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Párbeszéd: Veled!