Megosztás
2014.4.15. |

A kishantosi biogazdaság és népfőiskola által eddig bérelt, most jogvita alatt álló földeken végzett pusztítás megmutatta, hogy az új kétharmad semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha hatalmát kell demonstrálnia. A nemzetközi hírű mintagazdaság földjein növekvő terményt az állítólagos új bérlők a Földalapkezelő és a rendőrség asszisztálása mellett tették tönkre. A nyilvánosságnak joga van tudni, milyen indokkal vette el az Orbán kormány a földet a 21 éves kishantosi népfőiskolától, ezért Szabó Rebeka hasonló ügyben már megnyert perére hivatkozva kéri a pályázatok értékelésének nyilvánosságra hozatalát a Földalaptól.

A vegyszermentes, fenntartható élelmiszertermelést sikeresen megvalósító, ezt oktató nonprofit kishantosi biogazdaság a Fideszes érdekkörök mohóságának és politikai bosszújának esik áldozatul. A kormány tisztviselői hazugságaikkal asszisztálnak a romboláshoz: a Vidékfejlesztési miniszter nem tartotta be az alapvető jogok biztosának tett ígéretét a kishantosi gazdaságban kialakult környezeti értékek megóvásának vizsgálatáról, Bitay Márton államtitkár pedig a jogállami normákat figyelmen kívül hagyva bátorítja az értelmetlen pusztítást végzőket.

Az Együtt–PM mélységesen elítéli a pusztítást és a továbbiakban is mindent megtesz a biogazdaságért és az érte küzdő civilek támogatásáért. Ennek jegyében kéri Szabó Rebeka másodszor is a pályázatok értékelését az NFA-tól.

Budapest, 2014.04.15.
Együtt-PM Sajtó