Szabó Tímea
Megosztás
2018.5.24. |

A Párbeszéd 30 írásbeli kérdést nyújt be Kásler Miklósnak, melyekben újra feltesszük azokat a kérdéseket, amelyeket a Népjóléti Bizottság ülésén nem volt hajlandó megválaszolni, vagy amelyeket tízparancsolatra hivatkozva nem tartott jelentős problémának.

A Párbeszéd többi között a rákos megbetegedésekkel, az orvoshiánnyal, az egészségügyi szakdolgozók bérrendezésével, a szociális dolgozók helyzetével, a gyermekvédelemmel, a fóti gyermekvárossal, a gyermekvállalás ösztönzésével, a fogyatékkal élő gyermekek megsegítésével kapcsolatban nyújt be írásbeli kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának frissen kinevezett vezetőjéhez, Kásler Miklóshoz.

A miniszter bizottsági meghallgatásán nem adott válaszokat a legégetőbb kérdésekre, ehelyett a tízparancsolatról, a kereszténységről és a hazaszeretetről tartott kimerítő előadást. A Párbeszéd megdöbbentőnek tartja, hogy Balog Zoltán rombolása után még színvonaltalanabb és a rászoruló, beteg embereket továbbra is semmibe vevő kormányzásra számíthatunk a következő négy évben. Kásler Miklósnak kötelessége választ adnia ezekre a kérdésekre és bízunk benne, hogy ostoba mellébeszélés helyett végre konkrétumokat is hallhatunk az új minisztertől. 


Budapest, 2018. május 24.
Szabó Tímea
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke