Megosztás
2015.12.15. |

    A Párbeszéd Magyarországért (PM) teljes szolidaritást vállal a Quaestor-ügy károsultjaival, mert a párt szerint ők nem nyerészkedők, hanem egy-két százalékos plusz haszon reményében befektető kisemberek, ezért teljesen jogos követelés, hogy a névértéken kárpótolják őket - mondta a PM szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Tordai Bence a parlament előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol a Quaestor-károsultak egy csoportja tüntetett. A politikus úgy fogalmazott: nem ők "szakítanak nagy pénzeket", hanem a parlamentben ülő fideszes képviselők és családtagjaik, ugyanis kedden számos "lopást könnyítő módosításokat tartalmazó" törvényt fogadnak el az Országgyűlésben.
    Egyfelől a polgári törvénykönyvet módosítják annak érdekében, hogy magasabb bérleti díjakon lehessen kiadni azokat a földeket, amelyeket a "fideszes haveroknak osztanak ki" - sorolta. Emellett a közbeszerzési törvényt is módosítják, hogy a nem azonos háztartásban élő, de a szűk családhoz tartozó közeli rokonok is elindulhassanak és nyerhessenek a közbeszerzéseken - tette hozzá.
    Eközben a gazdasági bizottság leszavazta a PM-nek azt a javaslatát, amelyik minden károsultnak igazságot szolgáltatott volna a Quaestor-ügyben és kimondta volna, hogy a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank a felelős a botrányért - emelte ki.

 

 

Budapest, 2015. december 15., kedd (MTI)

 

 

Új. Bal. Zöld.