Karácsony Gergely
Megosztás
2017.12.9. |

Az új Magyarországon az emberekbe kell befektetnünk, az új Magyarország sikerét az emberekre és az emberiességre kell alapozni. Az emberek tudásába kell befektetni, az emberek egészségébe, az emberek lakhatásába, az emberek szociális biztonságába, az emberies társadalomba.

 

Én hiszek abban, hogy ha vissza akarjuk hozni a reményt, ha el akarjuk hitetni a magyar polgárokkal, hogy Magyarország lehet egy közös ország, akkor ehhez egy közös ajánlat kell. Közös vízió, közös jelöltek, közös miniszterelnök és közös lista. Így lehet csak visszaadni a hitet a változásra. Nagyon fontos, hogy közös ajánlatról beszélek és nem csak egyszerűen közös indulásról. 2014-ben azt gondoltuk, hogy elég azt mondani, hogy leváltjuk a Fideszt. Hogy elég azt mondanunk, hogy véget ér ez a borzalmas négy év és utána visszakerül Magyarország arra a kerékvágásba, amin korábban is ment. Normális európai demokrácia leszünk. Én azt gondolom, hogy az elmúlt évek megmutatták, hogy ez nem elég. Ennek a közös ajánlatnak egy új vízió részének kell lennie.

 

Ez az új vízió többről kell, hogy szóljon, mint az elmúlt hét év kritikájáról, hiszen pontosan tudjuk, hogy Orbán Viktor nem a lottón nyerte a kértharmadát, sem az elsőt, sem a másodikat. Pontosan tudjuk azt, hogy ha vissza akarjuk adni a hitet azokkal az értékekkel kapcsolatban, amelyekben hiszünk, hogy ha a társadalmi igazságosság, a szolidaritás, az állampolgári egyenlőség programjához akarunk tömegeket megnyerni magunknak, akkor mélyebbre kell ásnunk.

 

Ha kellek, akkor én jövök, és hozom magammal mindent, amit tudok. Hozom magammal a népszerűségemet. Azt a közös zuglói sikert, ami a 2014-es választáson, a mi közös sikerünk volt. Nem az én sikerem, a mi sikerünk. Úgy nyertünk polgármester választást, hogy a jelölt, az egyedüli olyan jelölt volt Magyarországon, aki úgy nyert baloldali színekben, hogy korábban nem volt polgármester. Hozom azt a zuglói szociális modellt, amit közösen létrehoztunk, amit ma a szociális szakma a legjobb helyi modellként ismeri el. És hozom azt a választási győzelmet, amit nem is olyan régen arattunk közösen. 50 százalékot kaptunk, a Fidesz csak 25-öt.

 

És ha kell, hozom magammal, azt a mély meggyőződésemet, hogy ez az ország jobbat érdemel, és hozom azt a mély meggyőződésemet, hogy igenis ebben a hazában van támogatottsága egy szociáldemokrata programnak, és ennek a programnak van csak igazán értelme. Köszönöm, hogy itt lehettem, további jó tanácskozást kívánok! - Karácsony Gergely teljes beszéde, az MSZP programbemutató rendezvényén itt hallgatható meg.

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!