Karácsony Gergely
Megosztás
2018.4.12. |

Akármekkora felhatalmazást kapott is a Fidesz a választáson, nem azért kapta, hogy bárkit megfélemlítsen – jelentette ki Karácsony Gergely, emlékeztetve: nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor arról beszélt, 2000 ellenfele van az Orbán-rezsimnek, ma egy Fidesz-közeli hetilapban megjelent egy lista a rendszer ellenségeiről.

A lista abban a hetilapban jelent meg, melynek tulajdonosa Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, azé az intézményé, amely a XX. század borzalmait bemutatva azért jött létre, hogy „Magyarországon soha, senkinek ne kelljen attól félnie, hogy listázzák őket”. Ehhez képest ma újra a listázások korszakáét éljük, és ostoba módon olyanokat listáznak, akik teszik a dolgukat, civil szervezetek tagjaiként a korrupció vagy a gyermekszegénység ellen küzdenek – mondta Karácsony.

„Ők nem ellenségei senkinek, csak a szegénységnek, a korrupciónak és a demokrácia lábbal tiprásának. Aki bennük ellenséget lát, annak az igazi ellenfele az állampolgári akarat, amely megpróbálja jobbá tenni Magyarországot”

– mondta Karácsony, jelezve, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség mindent meg kíván tenni, hogy a „B-listák, kuláklisták vagy bármilyen listák korszaka ne jöhessen vissza Magyarországon, a múlt szelleme ott maradjon a Terror Házában”. Azt ígérte, megvédik azokat az állampolgárokat, akik küzdenek a fontos célokért, és nem hagynak senkit megfélemlíteni.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a listázási botrányról azt mondta: „Láttunk már olyan diktatúrákat vagy féldiktatúrákat – Törökország vagy Oroszország –, ahol a listázásokat meghurcolás vagy akár bebörtönzés is követte, mi nem akarunk ilyen országban élni.”

 

Forrás: zoom.hu