választási rendszer
Megosztás
2017.9.24. |

Nagyon szépen köszönöm a Közös Ország Mozgalomnak, és az itt szereplő pártoknak, hogy létrejöhetett ez a mai  konszenzus, és ha már megadott nekem, hogy utolsóként nem tudom elmondani mindazt, amit már elmondtak, csak csatlakozom hozzájuk, és talán  annyit mondanék még itt a végére, hogy én azt remélem, hogy ez nem valaminek a vége hanem valaminek a kezdete.

Azt nem tudom megmondani, azok a pártok, akik itt ülnek most, és akikkel sok-sok egyeztetés és jóindulatú konszenzus után létrejött egy közös, mindannyiunk számára vállalható produktum, hogy végül is hogyan fogunk nekifutni annak a választásnak, amely nem biztos, hogy eszerint a választási rendszer szerint lesz megtartva, de ahogy a nyitó rendezvényen is nagyon fontosnak éreztem elmondani, most hadd zárjam ezzel a gondolataimat, hogy ennek az egész mostani vállalkozásnak a fő üzenete az, hogy Magyarország valóban egy közös ország.  Közös hazája mindannyiunknak. Közös hazája azoknak, akik lehet, hogy nagyon sok kérdésben mást gondolnak, de nem gondolják azt a másként gondolkodókról, hogy nem ugyanolyan egyenjogú tagjai a hazánknak. Azt is tudunk kell, hogy az aranyos választási rendszereknek nagyon messzemenő következményei vannak: például, hogy szinte soha nem lehet egyedül kormányozni egy pártnak. Ebből az is következik hogy azok a pártok akik most elköteleződtek egy arányos választási rendszer mellett, elkötelezettek amellett is, hogyha egyszer egy ilyen választási rendszerben fogjuk Magyarországot kormányozni, akkor készek kell legyenek arra, hogy koalíciós kormányokból veszik ki a részüket. Ez egy nagyon fontos következménye lehet egy új választási rendszernek  és egy olyan országnak,  amiben mindannyian élni  szeretnénk. Ahol mindig meglátjuk más gondolataiban a jót és mindig keressük az  együttműködés lehetőségét. Nagyon ráfért már erre az országra az, hogy a vezérkultuszok helyett, a politikusok folyamatos pajzsra emelése helyett gondolkodjunk arról, hogy ez az ország hogyan lehet közös ország és hogy mi ebben nekünk polgároknak is a dolgunk.

Úgyhogy nagyon szépen köszönöm, hogy mégis egy civil mozgalom  juttatta el a pártokat egy ilyen fontos ügyben, ennek is azt gondolom, hogy nagyon fontos üzenete van:  Magyarország közös ország! Köszönöm szépen. --- Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének beszéde a Közös Ország Mozgalom által szervezett rendezvényen, ahol 8 ellenzéki párt bemutta megállapodását egy új arányos és igazságos választási rendszerről.

 

Csatlakozz, hogy menjen a Fidesz-maffia és hogy legyen Karácsony!

https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/urlap/csatlakozz-hozzank