Megosztás
2017.1.16. |

A Párbeszéd társelnöke szerint a mindenkori civileknek az a dolguk, hogy a társadalom immunrendszere legyenek a hatalomban lévő kórokozókkal szemben.

„Ha elkezdjük visszaolvasni azokat a nyilatkozatokat, amelyeket a Fidesz mondott azokról a civilekről, akik felemelték a szavukat a tüntetőkkel szemben erőszakosan fellépő hatalommal szemben, akkor éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk, mint amit ma mond a Fidesz” – fogalmazott Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában péntek este. 

Zugló polgármestere szerint minden hatalom utálja a civil társadalmat, mert nem lehet korrumpálni, nem lehet begyömöszölni állami keretek közé.

„Ennek a konfliktusnak az lehet a pozitív hatása, hogy a magyar állampolgárok szélesebb köre rádöbben, hogy az ő támogatásuk nélkül nem védhetik meg majd őket a civil szervezetek” - fogalmazott, hozzátéve, hogy Magyarországon a civil társadalom nem elég erős. Szerinte most azok a civil szervezetek vannak a célkeresztben, amik a magyar emberek érdekeit védik, hogy a pénzüket ne lopják el, hogy az egészségügyben ne legyenek kiszolgáltatottak, hogy ne korlátozzák őket a szabadságjogaikban.

„Ezek a civil szervezetek olyan helyekre mennek be, ahonnan a magyar állam kivonult, és a kiszolgáltatottakon segítenek. Ezek a civilek olyan ügyeket is visznek, amelyekben a pártok nem is léphetnek fel. És bárki bármit mond, ezek a civil szervezetek függetlenek a pártoktól. A pártoknak fel kell ismerniük, hogy a civileket be kell engedniük a politikába, és nem szabad rájuk telepedniük” – hangsúlyozta.

 

Forrás: ATV

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!