Karácsony Gergely
Megosztás
2018.1.11. |

 A demokratikus ellenzéki erőknek közös ajánlatot kellene tennie a választóknak a 2018-as választások előtt, ezért az ajánlások gyűjtéséig minden párt előtt nyitva áll a közös lista felé vezető kapu - jelentette ki Karácsony Gergely a Kossuth rádió csütörtöki, 180 perc című műsorában.

    Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta: a választók, akiknek többsége kormányváltást kíván, a lehető legszélesebb együttműködést szeretnének, és meg kell hallani az emberek szavát.
    Hozzátette: ugyan felkészült a miniszterelnöki szerepre, ám ha volna bárki, aki több pártot és több szavazót képes integrálni, nyitott a jelöltség kérdésének megvitatására.
    "A sor legvégén is el tudom képzelni magam, ha a sor előre megy" - fogalmazott. 
    Arról is szólt, hogy programjának fontos része egy új alkotmány megalkotása, mert szerinte morális értelemben ma Magyarországnak nincs alkotmánya, csak egy egypárti alaptörvénye. Az alkotmánynak az a funkciója, hogy a teljes politikai közösséget integrálja, ezért országgyűlési elfogadása esetén népszavazással kellene megerősíteni azt - vélekedett Karácsony Gergely.

 

Budapest, 2018. január 11., csütörtök (MTI)

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!