Karácsony Gergely
Megosztás
2017.12.8. |

A zuglói polgármester és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, vissza kell térni ahhoz az elképzeléshez, hogy az összes ellenzéki pártnak össze kell fognia.

"Közös ajánlat, közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt kell" - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és zuglói polgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este az ellenzéki összefogásról.

Karácsony azt mondta, ha azt szeretnék, hogy az emberek higgyenek abban, hogy a változás elérhető, és a kormányváltást akaró többség ne legyen ellenzékben, akkor közös ajánlatot kell tenni. Közölte, nem elég a közös listáról beszélni, hanem ennél többről kell, hogy szóljon az ellenzéki együttműködés, ezért vissza kell térni ahhoz az elképzeléshez, hogy minden változást akaró párt fogjon össze. Mint mondta, szerinte ha az ellenzéki pártok sem tudnak megegyezni egymással, akkor a választók sem fognak bízni bennük.

Karácsony az Egyenes Beszédben azt mondta, ha az MSZP elfogadja őt miniszterelnök-jelöltként, akkor azt az MSZP fogja bejelenteni, de ő nem vett részt ilyen tárgyaláson. Viszont az ellenzéki összefogásba ha kell, ő hozza a saját személyét, mert a közvélemény-kutatások szerint ő a legnépszerűbb politikus.

Azt mondta, nem akarja faképnél hagyni az Együttet, akikkel korábban választási összefogásról döntöttek, és nagyon szeretné, ha ők is csatlakoznának egy közös teljes összefogáshoz, emellett erre szólított fel minden ellenzéki pártot és civil szervezetet. Hozzátette, az MSZP még mindig egy komoly erő, és nem igaz, hogy mindenki elpártolt volna tőlük.

Egy ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje tudok lenni - jelentette ki Karácsony, aki azt mondta, hisz a teljes ellenzéki összefogásban, ezért B-tervről nem is akart beszélni. 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!